Uvodna konferencija za novinare u Leskovcu za projekat “Investiramo u sport za razvoj karijere mladih- snaga motivacije pametnog razvoja i kohezije između opština Botevgrad i Leskovac ”

Uvodna konferencija za novinare održana dana, 28/04/2017 u Omladinskom klubu u Leskovcu, koji je predstavljen projekat “Investiramo u sport za razvoj karijere mladih- snaga motivacije pametnog razvoja i kohezije između opština Botevgrad i Leskovac “, finansiran od strane CBC INTERREG-IPA prekogranična saradnja Bugarska-Srbija. Ovaj događaj je predstavio koordinator Vladana Stoiilković srpski partner – KK Actavis Academi Leskovac,


Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu iz Bugarske – Opština Botevgrad i “Fondacija Savremenost”. Predstavnici su bili Janka Aleksandrova (koordnator BG), koja je izvršila prezentaciju planiranih projektnih aktivnosti i rezultata, i stručnjake Marija Peeva i Radostina Vuteva, govorili su o načinu Forum teatra i psihološke podrške za razvoj karijere u preduzetničkim vještinama i stavovima.
Na konferencija za novinare bilo je reči i o pokretanju intenzivne obuke za trenere u načinu forum teatra i psihološke podrške za razvoj karijere, koju su predvodili bugarski eksperti. Program obuke se zasniva na korišćenju interaktivnih pozorišnih tehnika i psiholoških pristupa na formiranje preduzetničkog razmišljanja kod mladih sportista da unaprijede svojstva stečena kroz sport. Tim ekspert Projekata iz Leskovca obuhvata stručnjak Forum teatara – Ana Pecarski i psiholog Ivana Stanković, koji će raditi sa mladim košarkašima iz KK Actavis Academi.