ACTAVIS AKADEMIJA U  SEZONI  2017/18.

Tokom cele godine košarkaški klub Actavis Akademija radio je sa selekcijama rodjenih 2000, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10 i devijčice i dečaci, takmičili smo se u svim ligama KSS i napravili odlične rezultate. Okupili smo 130 devojcica i 130 decaka iz svih škola u Leskovcu. Tokom cele godine igrali smo mnogo utakmica, putovali, Grčka, Makedonija, Bugarska, Madjarska, Slovenija. Takmičili smo se u svim ligama koje je organizovao košarkaški savez Srbije.  U regionalnim ligama smo osvajali prva i druga mesta. Poklonili smo osnovnim školama košarkaške lopte i na taj način pomogli školama. Organizovali smo Amatersku ligu za senior i Actavis ligu za mlade i okupili veliki broj dece iz celog regiona Jugoistočne Srbije ( Leskovca, Niša, Aleksinca, Grdelice, Svrljiga, Prokuplja, Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice, Bujanovca i Kumanova i Skoplja – MK). U Actavis ligi su učestvovale devojčice i dečaci uzrasta pionira, mladjih pionira, minibasketa i minimini basket (vrtići).

Tokom cele godine  deca iz celog regiona igrala su košarku, družila se i popularisali košarku u ovom regionu. Veliki broj mališana za deset  meseci koliko su trenirali prethodne sezone mnogo toga su naučili, deca su trčala za loptom i družila se sa svojim vršnjacima iz drugih gradova. Ovo je sve u cilju da deca zavole košarku i da se pravilno i zdravo razvijaju. Želimo da pružimo deci dobre uslove za rad i kvalitetan i stručni tim ljudi koji će ih kroz obuku i treninge učiti timskom radu, razvijati u njima osećaj pripadnosti grupi i želju da se timski dodje do cilja. Želimo da ih naučimo da poraza u životu nema, da svaki izgubljeni meč može samo da jača i podstiče snagu tima da ide napred i bude još bolji. Predaja i odustajanje od cilja su jedini porazi u životu, a sport ne priznaje ni predaju ni odustajanje.

Za ovih 10 godina koliko radimo postigli smo mnogo. 10 sezonu kako radimo i veoma smo ponosni zbog toga, jer preko 1500 dece za ovo vreme  treniralo je košarku u Actavis Akademiji, školovali smo mnogo košarkaša, košarkašica ali i mlade trenere. Osvojili smo  mnogo medalja, pehara i priznanja u Srbiji i inostranstvu. Ove godine smo napravili jos jedan korak napred jer sada  imamo sve takmičarske selekcije i kod devojčica i kod dečaka, od juniorskih selekcija, kadetskih, pionirskih, mladje pionirske, mini basket i Vrtici su uključeni u Actavis Akademiju. Preko 300 devojčica i dečaka sada trenira u našem klubu. Imamo 8 licenciranih trenera. To je samo znak da se u klubu veoma dobro radi i da je Leskovačka Actavis Akademija postala medju najboljim školama košarke u Srbiji.

Zahvaljujemo se gradu Leskovcu i gradonacelniku dr. Goranu Cvetanovicu koja vec 10 punih godina podržava nas Projekat ‚‚ RAZVOJ KOŠARKAŠKOG SPORTA U LESKOVCU‚‚ Sve je ovo u cilju da se deca našeg grada bave sportom i da se pravilno razvijaju.

Košarkaški klub ’’Actavis Akademija’’ je i podrška svim mladim ljudima. Ona predstavlja ideal zdravog života i sporta. U Leskovcu, košarka je veoma važan aspekt života, i mlađe i starije generacije.

Popularizacije košarke je uvek bio cilj našeg  kluba. Ulaganje u mlade u Leskovcu je neka vrsta izazova. Istovremeno za nas, ljubitelji košarke, ona predstavlja veliko zadovoljstvo.

 

Leskovac, 27.09.2018.

Košarkaški klub  ’’Actavis Akademija’’